Please enable JS

Nationaal Theaterweekend ook in 2019 groot succes

Nieuws - Nationaal Theaterweekend ook in 2019 groot succes

Het Nationaal Theaterweekend, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuur Fonds, is dit weekend wederom een groot succes gebleken. Voor het vierde jaar op rij hebben zo’n 80 theaters meegewerkt zodat het publiek voor slechts een tientje naar een theatervoorstelling kon kijken. Dit weekend is weer gebleken dat het Nationaal Theaterweekend er voor iedereen is. De deelnemende theaters hebben laten weten dat er veel nieuw publiek op het evenement is afgekomen. Vijftig procent van de bezoekers vertelde nog nooit eerder naar het theater te zijn geweest. Vooraf hadden de theaters zich dit ook ten doel gesteld. Theaters hadden gebruikt gemaakt van een speciale regeling zodat er extra geld beschikbaar kwam om in de programmering te investeren. Voor sommige theaters betekende dat ze het publiek een voorstelling konden geven waar anders geen budget voor was geweest. Voor de grotere theaters had dit tot gevolg dat ze grote dure shows voor slechts tien euro konden aanbieden. Dit weekend is gebleken dat zowel de grotere als kleinere theaters door deze steun nieuw publiek hebben weten te bereiken.

Theaters hadden zelf ook bijzondere activiteiten georganiseerd om zowel de volwassenen als de jeugdige bezoekers te vermaken. ‘Het is mooi om te zien dat de theaters steeds creatiever worden in randprogramma’s,’ laat Albert Verlinde van het Nationaal Theater Fonds weten.
‘Theaters die voor dit weekend al uitverkocht waren, boekten extra voorstellingen bij zodat iedereen naar een show van zijn of haar keuze kon. We zijn er trots op dat het weer een groot succes is geworden.

Volgend jaar zal er weer een Nationaal Theaterweekend worden georganiseerd. De data voor dit weekend worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.